Mașinile electrice nu sunt o inovație recentă, ci au apărut în aceeași perioadă cu mașinile cu motoare cu ardere internă.
Produse pentru prima dată în anii 1880, mașinile electrice au devenit populare în deceniile următoare datorită ușurinței cu care puteau fi folosite, și pentru că nu erau la fel de zgomotoase ca vehiculele pe benzină.
Cu viteze de top de 30 km/h, mașinile electrice au fost folosite mai ales de șoferi cu posibilități financiare pentru a se deplasa în orașe. Reclamele pentru mașini electrice se adresau în principal femeilor și comunicau beneficii ca silențiozitatea, lipsa noxelor și a pornirii la manivelă. Unele mașini electrice veneau echipate chiar și cu radiatoare false pentru a fi mai atractive pentru bărbați.
Vânzările mașinilor electrice au atins apogeul la începutul anilor 1910, odată ce din ce în ce mai multe locuințe au fost racordate la electricitate. La acel moment, 38% din mașinile de pe străzile din SUA erau electrice. Cu toate acestea, popularitatea mașinilor electrice a scăzut din acel moment din cauza descoperirilor din industria petrolieră, inventării demarorului electric și a tobei de eșapament, invenții ce au transformat mașinile cu motoare cu ardere internă într-o opțiune mai accesibilă și mai practică.
Sursa: Retronaut
Ce repede au avansat masinile, nu au mai pastrat nimic din ce aveau!
Mi-as dori sa mai existe si acum.
Chiar imi plac aceste masini.
Par mult mai artistice pozele alb negru.
Mie chiar imi plac acest gen de masini. Mi-ar fi placut sa fie si acum.
pacat s-a mers numai pe dezvoltarea masinilor pe benzina
poate ca lumea ar fi aratat altfel daca alegeam sa fim mai eco, inainte sa asteptam sa fie resimtite efectele nocive
Nu îmi vine a crede că erau din acea vreme, ce autonomie (km) aveau cu o singură încărcare? Multă sănătate
Daca industria auto mergea in directia asta, atunci alta era evolutia planetei. Aveam un aer mai curat, razboaie mai putine, pe scurt mai putina bataie de cap.