În 1914, Germania era lider tehnic mondial în fotografie și avea cea mai bună abordare a valorii sale de propagandă.
Astfel 50 de fotografi germani au fost trimiși pe frontul Primului Război Mondial, în comparație cu doar 35 de fotgrafi francezi, de cealaltă parte a armelor. Autoritățile militare britanice erau cel mai în urmă din acest punct de vedere. Astfel, de-abia în 1916 le-a fost permis accesul fotografilor englezi pe frontul de vest, conform scriitorului R.G. Grant, în cartea sa “World War I: The Definitive Visual History”.
Fotografii realizate de fotograful Hans Hildebrand, pe frontul german, între 1914-1918.
Sursa: Retronaut
Ceva nu-i regula cu afirmatiile din articol, ca de obicei, neverificate… Singurul Hans Hildebrand gasit pe net este suedez, si a murit în 1913. În schimb, exista un http://fr.wikipedia.org/wiki/Hans_Hildenbrand.
Fotografiile lui Hildenbrand sunt facute pe placi Autochrome o inventie a fratilor Lumière de la Lyon. Slaba sensibilitatea placilor, implica folosirea unor lungi timp de expunere, obligatoriu în plin soare. Iata de ce toate fotografiile sunt statice. În articolul de mai sus, ce este german este doar fotograful… Si uite asa, se distribuie pe net tot soiul de afirmatii gratuite dar mai ales false…
Am lasat un comentariu acum câteva zile referitor la lipsa de acuratete a informatiilor din articol. Dupa o perioade asteptare a moderatiei, a fost sters. Adica nu a fost publicat.
DE CE ?
Nu-i rau ca autoarea a specificat sursa. Rau este ca a specificat-o incompleta.
Dar asta e doar parerea mea..
Eu stiam ca primele poze facute in Primul razboi, erau facute de fratii Lumiere, carora le aparti ea tehnica, exista si un site care vorbeste despre asta , si tocmai multimea de poze sunt facute de francezi, cautati poe net world war 1 in colors