Intercontinental si Teatrul National in constructie

Intercontinental

Avem o noua exclusivitate. Imaginea de mai sus este printre putinele, daca nu chiar singura ce prezinta Hotelul Intercontinental si varianta initiala a Teatrului National aflate inca in faza de constructie. Imaginea este realizata in anul 1970 de Pompiliu Galmeanu.

Etajele superioare ale hotelului nu fusesera inca ridicate iar “palaria teatrului” se afla in stadiul de finisare. Accesul in piata pare complet blocat iar statia de troleibuz din prim plan in mijloc pare a fi amplasata pe viitoarea gura de acces in pasajul subteran din apropierea palatului Sutu.

Teatrul Ion Dacian nu exista la acea data iar in locatie par a avea loc demolari. Puteti apropia zona respectiva cu ajutorul aplicatiei de mai jos.

Dupa finalizare, Intercontinentalul, singurul hotel de 5 stele, probabil cea mai inalta si moderna cladire a acelor vremuri si intreaga Piata a Universitatii au devenit rapid un simbol al Bucurestiului. Mai multe informatii despre istoria Hotelului Intercontinental, gasiti aici.

This entry was posted in Colectia Alex Galmeanu, rare images and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Intercontinental si Teatrul National in constructie

  1. Alexandru says:

    Foarte interesantă imaginea!

    Și fără legătură: LOCÁȚIE, locații, s.f. 1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosință temporară.

  2. alex_galmeanu says:

    @ alexandru: I know that si in principiu ai dreptate dar daca iei in considerare un anumit jargon cinematografic o sa afli ca locatie inseamna mai degraba locul ales pentru desfasurarea unei filmari sau sedinte foto, fie cu chirie sau nu. Si nu este vreo formula noua, se foloseste de cel putin 50 de ani atat in partea francofona a cinematografiei cat si in cea americano-britanica. Altfel, da, la litera legii ai dreptate.

  3. TheRealBeren says:

    Imi place,asa mai amar, felul in care au construit hotelul:aproape zid in zid cu Blvd. art deco/modernist/cubist Nord-Sud;cu intentia clara de a eclipsa acele blocuri.

    Oricum,fotografia este memorabila si park un pic apocaliptica.Cu toate astea,am mai vzt/citit pe undeva k Hotelul era una dintre putinele constructii socialiste de valoare/sau makr fainute d.p.d.v al unui trecator si in ton cu arhitectura post-modernista occidentala d.p.d.v. al unui arhitect.Celelalte cladiri enumerate erau “Teatrul cu caciula”(nush cum sa’i zic ,sa nu’l incurc cu ala mai vechi) si Sala Palatului;aa, si maj. constructiilor staliniste din anii ’50,dar exempul dim urma tine de altceva.

    Ar fi interesant sa postezi(dak ai) poze mai multe si cu aceste cladiri.In fine,subiect fain pe ziua de azi si bafta la viitoarele proiecte.

  4. adidas says:

    ce frumos
    si cum se muncea atunci…cum era melodia lui dan spataru…macarale rad in soare:)

  5. Alexandra says:

    Proiectul initial al Teatrului National era mult mai frumos, dupa parerea mea. Mi se pare importanta aceasta poza pentru ca documenteaza inceputul transformarii sale…

  6. Raiden says:

    @ Alexandra – transformarea TNB s-a desfasurat in anii ’80. Imaginea postata de Alex dateaza din 1970, deci e clar ca TNB era in ultima etapa de constructie, pe vechea forma (aspect de palarie).

  7. Tweety says:

    Imi puteti spune cum se numeste aplicatia sau metoda prin care apropiati/departati imaginile? Va multumesc!

  8. alex_galmeanu says:

    ii spune “zoomify”

  9. Marin Laurentiu says:

    Stimate domnule Galmeanu
    Va multumesc, ca bucurestean “nascut crescut” cum se spune, pentru imaginile pe care le aveti si pe care cu foarte multa amabilitate le faceti publice. Am si eu citeva imagini interesante zic eu, facute de mine in desertul Sahara. Din pacate nu sunt imagini pe film ci imagini digitale. Ce credeti? Vi le pot trimite sa va uitati peste ele si sa spuneti daca pot fi publicate?
    Va multumesc,
    Marin Laurentiu

  10. Pingback: Hotel Intercontinental si Teatrul National in constructie – Bucuresti 1970 | Muzeul de Fotografie

Comments are closed.